piątek, 1 lutego 2013

Najłatwiejsze ciasto francuskie ze szpinakiem

Dla leniwych :)


Przepis:
kupujemy dwa gotowe ciasta francuskie.
Na farsz:
 1 opakowanie mrożonego szpinaku
1 serek topiony śmietankowy duży lub 2 małe
(zamiennie może być jakiś ostrzejszy np pleśniowy lazur itp.)
łyżka masła
2 ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku

Szpinak podgrzewamy na łyżce masła, dodajemy rozgniecione ząbki czosnku,
solimy, pieprzymy, dodajemy serek, przez chwilę podsmażamy.

Na jedną warstwę ciasta kładziemy masę szpinakową przykrywamy drugą porcją ciasta.
Wykrawamy radełkiem kwadraty, prostokąty, trójkąty - jak kto woli :)
Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni, wkładamy blachę z ciasteczkami
i obserwujemy, kiedy ciasto będzie upieczone :) nie wiem ile to trwa chyba 10-15 minut :)



SMACZNEGO!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz