No to wracamy do kuchni z nową energią do gotowania różności :)
Pasta z kaszy gryczanej - alternatywa dla mięsnych pasztetów :)
Dodałam troszkę imbiru i dużą ilość zielonej pietruszki - według mnie rewelacja!
Pasta z kaszy gryczanej - alternatywa dla mięsnych pasztetów :)
Dodałam troszkę imbiru i dużą ilość zielonej pietruszki - według mnie rewelacja!
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej
- 1 ugotowane jajko
- 1 łyżka oryginalnego sosu sojowego
- 2 łyżki oleju lnianego
- natka pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Jajko kroimy na drobniejsze części, w wysokim a wąskim naczyniu umieszczamy jajko,
dodajemy kaszę i wszystkie pozostałe składniki. Całość dokładnie blendujemy.
Pastę podajemy z ogórkiem kiszonym lub papryką konserwową , oraz odrobiną świeżego
szczypiorku
źródło: http://www.malaakademiazdrowegosmaku.pl/pasta-z-kaszy-gryczanej/
dodajemy kaszę i wszystkie pozostałe składniki. Całość dokładnie blendujemy.
Pastę podajemy z ogórkiem kiszonym lub papryką konserwową , oraz odrobiną świeżego
szczypiorku
źródło: http://www.malaakademiazdrowegosmaku.pl/pasta-z-kaszy-gryczanej/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz