środa, 23 lipca 2014

No to wracamy do kuchni z nową energią do gotowania różności :)

Pasta z kaszy gryczanej  - alternatywa dla mięsnych pasztetów :)
Dodałam troszkę imbiru i dużą ilość zielonej pietruszki - według mnie rewelacja!



Składniki:
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej
  • 1 ugotowane jajko
  • 1 łyżka oryginalnego sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju lnianego
  • natka pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
Jajko kroimy na drobniejsze części, w wysokim a wąskim naczyniu umieszczamy jajko,
dodajemy kaszę i wszystkie pozostałe składniki. Całość dokładnie blendujemy.
Pastę podajemy z ogórkiem kiszonym lub papryką konserwową , oraz odrobiną świeżego
szczypiorku

źródło: http://www.malaakademiazdrowegosmaku.pl/pasta-z-kaszy-gryczanej/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz